Nieuw album: Slag om Bourtange

Tromgeroffel, donderende kanonnen, knallende musketten, hoornblazers, lansdragers en kampvuren van historische legers... De Slag bij Bourtange is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar werd de vesting volledig aangepast aan het tijdperk van de 80-jarige oorlog.

Nieuw album: Fontaine de Vaucluse

Fontaine de Vaucluse is de bron en resurgentie van de rivier Sorgue in de Franse plaats Fontaine-de-Vaucluse.

Nieuw album: Orange

Orange telt twee Romeinse monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: De triomfboog, gewijd aan de veteranen van het Gallische Legioen II (de stichters van de stad) en aan keizer Tiberius en het theater (de toneelmuur is 103 m lang en 36 m hoog), een van de best bewaarde voorbeelden van Romeinse bouwkunst in Frankrijk.

Nieuw album: Abbaye de Saint-Roman, Pont du Gard

De Abdij van Saint-Roman is een oud klooster in de heuvels langs de Rhône ten noorden van Beaucaire. De manier waarop de abdij gebouwd is, is uniek in West-Europa. Ze is niet op de rotsen gebouwd, maar in de loop van de jaren door de kluizenaars en de monniken daarin uitgehakt. De Pont du Gard is een Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot brug. Het bouwwerk ligt iets ten zuiden van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard in Frankrijk, niet ver van Nîmes en Uzès, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kolossale bouwwerk demonstreert het Romeins vernuft op architecturaal gebied. Het is 49 meter hoog, en bestaat uit drie niveaus, waarvan het bovenste 275 meter lang is. De waterbedding is afgedekt met stenen platen.

Nieuw album: Salin-de-Giraud

image

De omgeving van het aan de Middellandse Zee gelegen Salin-de-Giraud ('zoutpan van Giraud') staat bekend om zijn zoutwinning.

Nieuw album: Nîmes, Hotel de Sade Saint-Remy-de-Provence

Nieuw album: China Lights Emmen


China Lights Emmen

Nieuw album: Mỹ Sơn, Vietnam 2009 (re-edit 2022)

My Son

Nieuw album: Oman 2019 - Sur - Barr Al Jissah

Sur - Barr Al Jissah