Nieuw album: Frankrijk 2021

Alle dagen van deze reis zijn nu gepubliceerd!

Frankrijk 2021

Klik op de afbeelding om naar het album te gaan.

Nieuw album: Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine is een stadje gelegen in het departement Vaucluse. Het stadje ligt op circa tien kilometer afstand van de legendarische Mont Ventoux. Grote steden in de buurt zijn onder andere Orange en Avignon. Vaison-la-Romaine is vooral bekend van de vele Romeinse opgravingen.

Nieuw album: Les Trois Becs, Chastel-Arnaud

image

De rotsige 'Les Trois Becs' (De drie snavels) zijn een markante verschijning en vormen het hoogste punt van het Forêt de Saou, gelegen in het departement Drôme. Chastel-Arnaud is een klein plaatsje in de buurt van Les Trois Becs en maakt deel uit van het arrondissement Die.

Nieuw album: Mont Ventoux, Montbrun-les-Bains

De top van de Mont Ventoux ligt op 1913 meter hoogte. Op de top van de berg bevindt zich een weerstation met een grote zendmast. De berg is bekend doordat de beklimming ervan herhaaldelijk is opgenomen in enkele gerenommeerde wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk. Montbrun-les-Bains is een plaatsje gelegen in het departement Drôme, ongeveer twaalf kilometer ten noorden van Sault. Het dorpje is omgeven door lavendelvelden en is beroemd vanwege haar thermen.

Nieuw album: Gorges d'Oppedette, Saint-Saturnin-lès-Apt, Gordes

De Gorges d’Oppedette is een indrukwekkende kloof bij het plaatsje Oppedette, ongeveer 35 kilometer ten westen van de grotere plaats Manosque. Op sommige plekken is deze kloof maar liefst 200 meter diep. Saint-Saturnin-Les-Apt is een gemeente in het Zuid-Franse departement Vaucluse in de toeristische regio Luberon. Het is een mooi Provençaals plekje vol met met charme. Aan de rand van Saint-Saturnin-Les-Apt staat het Chapelle du Château, een oude kasteelruïne. Gordes ligt op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte en wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Nieuw album: Abbaye Notre-Dame de Sénanque

De abdij van Sénanque (ook wel Notre-Dame de Sénanque) is een cisterciënzerabdij in de gemeente Gordes (Vaucluse).De abdij werd gesticht in 1148 als dochterklooster van de abdij van Mazan (Haut-Vivarais).

Nieuw album: Musée de la Lavande Luberon, Mont Ventoux

Musée de la Lavande Luberon is een schilderachtig, ouderwets museum over de geschiedenis van lavendel in de Provence. De top van de Mont Ventoux ligt op 1913 meter hoogte. Op de top van de berg bevindt zich een weerstation met een grote zendmast. De berg is bekend doordat de beklimming ervan herhaaldelijk is opgenomen in enkele gerenommeerde wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk.

Nieuw album: Mines de Bruoux

image

Vanaf 1848 is er in de okergroeven van Bruoux zo'n 50 km aan gangen gegraven door de 'ocriers'. Niet lang na de Tweede Wereldoorlog stopten de werkzaamheden en tegenwoordig is deze mijn te bezoeken als toeristische attractie.

Nieuw album: Gordes, Colorado Provençal, Saint-Saturnin-lès-Apt

Gordes ligt op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte en wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Colorado Provençal is een voormalige halfnatuurlijke okergroeve, en doet met haar felle kleuren en bizarre rotsformaties denken aan een nationaal park in de Verenigde Staten. Saint-Saturnin-Les-Apt is een charmant dorpje met een oude kasteelruïne.

Nieuw album: Oppède-le-Vieux, Ménerbes, Village des Bories

Oppède-le-Vieux en Ménerbes zijn twee heel mooie dorpjes in de Luberon. Oppède-le-Vieux was aan het begin van de vorige eeuw bijna helemaal verlaten en was gedoemd om totaal vergeten te worden. Er werd lager een nieuw dorp gebouwd waardoor het oude dorp in verval raakte. Gelukkig zagen een aantal mensen in dat dit dorp iets bijzonders had en begonnen de 15e en 16e eeuwse huizen te restaureren. Op enkele kilometers van Oppède-le-Vieux ligt het fraaie Ménerbes, eveneens hoog op een heuvel. Het Village des Bories is een populaire toeristische attractie vlakbij het plaatsje Gordes. Het zogenaamde Village des Bories bestaat uit een groep van zeer oude, smalle stenen woningen, welke ‘bories’ worden genoemd.

Volgende pagina
Alle nieuws geladen